petek, 13. september 2013

Poročna torta I (Wedding cake)

Navdih za to poročno torto sem dobila v knjigi Slastne in mamljive torte. Sicer vem, da moja ni bila prav takšna kot v knjigi, vendar mislim da sem se ji kar približala.



Tri okrogle torte premera 24 cm, 18 cm in 12 cm so bile obložene z sladkorno maso v barvi šampanjca. Vsaka torta je bila položena na okroglo podlago, ki je bila prav tako pokrita s sladkorno maso in obrobljena s trakom. Na spodnjem robu vsake torte sem nabrizgala kraljevo glazuro ob straneh tort pa sem nabrizgala stolpce pik, različnih višin.
 

Premazovanje tort s masleno kremo

Vsaka torta je imela dve kremi in lahko se pohvalim da sem tokrat eksperimentirala tudi pri kremah, saj sem poskušala z povsem novimi okusi (no skoraj) :). Največja torta je bila polnjena s kavno kremo in kremo bele čokolade - no povsem brez čokolade pač ne morem, vendar sem tokrat prvič delala z belo čokolado. Druga torta je imela čokoladen biskvit, polnjena pa je bila z višnjevo ter vanilijevo kremo. Najmanjšo torto pa sem napolnila s hruškovo in cimetovo kremo.
Vstavljanje podpornikov v nadstropja

V prvo in drugo torto sem vstavila podpornike da se torte pod težo ne bi ugreznile. Sveže vrtnice, ki so bile roza barve, sem zapičila v stiropor.


Na vrh sem položila poročno figurico, če pa figurice ne bi bilo, bi na vrh položila še manjši šopek enakih vrtnic.








Sveže vrtnice naredijo čaroben vtis, poleg tega pa vrtnice med nadstropji torto naredijo višjo in je prava paša za oči.







:D

Ni komentarjev:

Objavite komentar